Op begraafplaats Duinrust is het mogelijk om een crematieplechtigheid plaats te laten vinden. Begraafplaats Duinrust biedt deze dienst aan als de “Duinrust Crematie’.

Duinrust Crematie

Op begraafplaats Duinrust is het mogelijk om een crematieplechtigheid plaats te laten vinden. Begraafplaats Duinrust biedt deze dienst aan als de “Duinrust Crematie”.

Begraafplaats Duinrust werkt hiervoor samen met Crematie Centrum Westerhout. Zo kan zowel het afscheid als de crematie in Beverwijk plaatsvinden. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in de aula van de begraafplaats. Na afloop van de plechtigheid kan er in de koffiekamer een condoleance plaatsvinden. Na de plechtigheid wordt de overledene naar Crematie Centrum Westerhout gebracht voor de feitelijke crematie. Het is voor de nabestaanden mogelijk om mee te gaan naar het crematorium.

Asbestemmingen

Er zijn vele mogelijkheden voor de bestemming van de as. Asverstrooiing is de bekendste, maar dit wordt vaak als een abrupt einde van de rouwperiode beschouwd.

Duinrust biedt daarom ook andere mogelijkheden hiervoor.

Bijzetting op of in een particulier graf

Het is mogelijk om de urn bij te zetten in een bestaand particulier graf. Hiervoor is toestemming van de rechthebbende op het graf noodzakelijk.

Columbarium

Op de begraafplaats zijn diverse columbariums geplaatst. In een columbarium kunt u één of twee urn(en) plaatsen in een nis naar keuze.

De uitgifte termijn voor een nis is 5, 10 of 20 jaar. Na deze periode kan de nis worden verlengd met 5, 10 of 20 jaar. U kunt ervoor kiezen om de nis af te sluiten met een sluitplaat waarop een tekst geplaats kan worden of u kunt de as in een sierurn plaatsen.

Duinrust

Particulier Urnengraf

Een particulier urnengraf is 80 x 120 groot en er is ruimte voor vier asbussen. De asbus kan zowel in de grond als boven op het graf geplaatst worden.

Indien er gekozen wordt om de asbus op het graf te plaatsen zal de as in een sierurn of monument geplaatst moeten worden. De uitgifte termijn voor een particulier urnengraf is 10 of 20 jaar. Na deze perioden kan het graf verlengd worden met 5, 10 of 20 jaar.

Duinrust
Duinrust

Urnenbos

Het urnenbos wijkt af van de traditionele grafvelden. Uitgangspunt is om het natuurlijk karakter van het bos te bewaren.

De as van een overledene wordt in het Urnenbos in een milieuvriendelijke urn geplaats. De urn die in de grond bijgezet wordt lost, na verloop van tijd, op waardoor de as zich vermengt met de aarde en wordt zo teruggeven aan de natuur.

In het Urnenbos treft u geen traditionele grafstenen of versieringen aan, maar slechts een kei of rotsblok. De uitgifte termijn is 10 of 20 jaar. Na deze periode kan het graf verlengd worden met 5, 10 of 20 jaar.

Verstrooien

De begraafplaats heeft een strooiveld, waar de as na de crematie kan worden uitgestrooid. Dit kan de familie zelf doen, in aanwezigheid van een medewerker van de begraafplaats. U kunt dit ook aan de medewerkers van de begraafplaats overlaten.

Na het verstrooien van de as is het mogelijk om een gedenkslotje te plaatsen. Een gedenkslotje is een blijvende herinnering waar de naam van de overledene met de geboorte- en sterfdatum in een massief hangslot wordt gegraveerd. Dit gedenkslotje wordt aan een “brugleuning” gehangen bij het verstrooiveld op de begraafplaats. Het is niet toegestaan om eigen slotjes aan deze brugleuning te hangen.

Verstrooien
Verstrooien

Benieuwd naar de mogelijkheden? Wij helpen u graag verder. Neem contact op met ons via e-mail, telefoon of ons contactformulier.

Neem contact op

Poort